Covid-19

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Kära hyresgäster,

Det är med stor oro som vi följer virusets utbredning, det har nyligen konstaterats att just Skåne står för den kraftfullaste ökningen, så till den grad att vi sticker ut i hela Europa. Det är nu av högsta vikt att  vi alla tar vårt ansvar för att i möjligaste mån begränsa smittspridningen.  Vi vill därför informera er om följande åtgärder:

Ifrån förvaltningens håll kommer vi inte att utföra reparationer i hushåll som ej anses som akuta. Det är dock av högsta vikt att ni felanmäler problemet som vanligt, så att respektive vaktmästare får ta beslut om huruvida problemet i fråga är av akut karaktär.

I möjlig mån ser vi gärna att ni som boende befinner er i annan del av lägenheten under besök av vaktmästare och att ni även sörjer för god ventilation inför besöket. Om ni känner er bekväma med att för en liten stund, medan eventuell reparation pågår så är det optimalt att ni går ut ur lägenheten, alternativt befinner er på balkongen om sådan finns.

Vår personal använder munskydd, handsprit och i vissa fall engångshandskar. Vår städpersonal gör även en utökad städ åtgärd, då vi med desinficerande medel avtorkar handledare i trapphus, knappsats i hiss samt handtag och trycken i samband med städrond.

Ni som hyresgäster kan själva bidra till en virusfri boendemiljö genom att såklart följa regeringens anvisningar. Tänk på ej trängas i hissar, nysa i armvecket om så måste ske i fastighetens allmänna utrymmen, behåll eventuella handskar på tills dess ni kommit in i era lägenheter. Håll avstånd i tvättstugor, hissar och trapphus.

Det är en prövande tid, men tillsammans ska vi komma igenom detta om bara vi tar vårt ansvar och tänker på varandra.

Ta hand om er!